Ovce a jehňata

Jehněčí maso prodáváme ze dvora.  Jehněčí kus můžete na přání dostat zcela vcelku, jen vyvržené. Většina našich přátel preferuje nabourání kusu na plecko, kýtu, hřbet, krk a žebra. Takto nabouraný kus pak můžete dostat zavakuovaný pro přímé zamrazení.

Před rozbouráním by maso mělo nějakou dobu zrát. K tomu jsme zřídili chladící komoru, kde udržujeme teplotu v rozmezí 0-2 stupně. Zrání masa je důležitým krokem při jeho zpracování, bohužel je dnes dost obtížné sehnat vyzrálé maso.

Jehněčí:

  • jehně nebourané, celý kus ( 12-15 kg) … 150 Kč / kg
  • bourání a vakuování na plec/hřbet/kýta/krk … 200 Kč / kus
  • kýta (2-3 kg) … 300 Kč / kg
  • hřbet (1-2 kg) … 300 Kč / kg
  • plec (1-2 kg) … 200 Kč / kg
  • ostatní části … 100 Kč / kg

Porážka je podle dohody, většinou koncem léta a na velikonoce. Napište nám, dohodneme se.

Advertisements